Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon
Down Arrow Icon

Innovatief oude meubelen heropwaarderen.Enkele tips & tricks!Het innovatief heropwaarderen van...

Arrow Thin Left Icon

Innovatief oude meubelen heropwaarderen.

Enkele tips & tricks!

Het innovatief heropwaarderen van oude meubels of ook wel ‘upcycling’ genoemd is helemaal in. Niet alleen geef je een tweede leven aan ‘oude rommel’, je kan er je eigen interieur stevig mee boosten en je denkt tegelijk ook nog eens aan het milieu. Een win-win situatie dus!

In vele vintage shops zie je deze ‘trend’ ook meer en meer opduiken.

Niet alleen kan je inspelen op trends qua kleur, je kan ook snel veranderen qua stijl want eenmaal beu ‘verf je er toch gewoon terug over’.

Op Pinterest kan je al heel wat voorbeelden terug vinden van leuke DIY projecten met oude meubels.
Hieronder een oplijsting van mijn 10 favorieten…1) Verf de fronten van een oude commode in een leuk kleurtje!
Door de kleurtjes van de laden te schilderen in een kleur die je leuk vindt kan je je interieur altijd aanpassen aan de laastste nieuwe trend zonder er veel geld te moeten aan spendere én geeft je meubel snel een nieuwe look. Wij vonden deze op de website van de Brusselse vintage shop Fuuso.


image


2) Probeer een (of heel veel verschillende) meubel(s) in een leuke vorm éénzelfde volledige kleur te geven.
Als je de trotste eigenaar bent van een peleton stoelen of kasten kan je ervoor opteren om deze allemaal dezelfde kleur te geven. Niet alleen breng je dan alles tot één geheel, je zorgt ook voor rust in je interieur!
Als je voor zwart of wit gaat kan je snel heel modern mikken, maar kleur kan natuurlijk ook, dan creeër je een speelsere vibe.


image


3) Stop een deel van een meubel in een nieuw kleurtje
Deze ‘dip’ dye techniek wordt vaak toegepast op stoelen zoals in de onderstaande foto maar kan je ook perfect op (een deel) van een kastje of zelfs op kaders of spiegels toepassen.


image


4) Ga voor geometrische figuren
Geometrische figuren zijn al een tijdje helemaal in, ze geven een heel hippe en eigentijdse look aan een ‘oud’ meubel zonder veel feeling. Kies voor driehoeken of zeshoeken als je helemaal mee wil zijn.


image


5) Zet (andere) pootjes onder een bestaand meubel

Heb je een (traditionele) Ikea sofa of misschien zelfs een héél oud exemplaar? Dan kan je bij webshops zoals KifKef.be terecht om nieuwe ‘hippe’ pootjes aan te kopen en hieronder te plaatsen. Deze héél kleine ingreep heeft altijd een héél leuk resultaat. Op tweedehands websites vind je dan weer vaak oude poten van de jaren 50 of 60 die je heel goedkoop kan opkopen. Ook deze poten geven altijd een leuk effect aan meubeltjes die bijvoorbeeld geen pootjes hebben. Meer en meer winkels beginnen deze ook aan te bieden in hun assortiment.image


6) Gebruik een meubel met een ander doel

Het is niet altijd makkelijk om door de functiebestemming van een meubel of product te kijken maar als je dit ‘kan’ kom je soms tot verrassende resultaten. Zo kan je een ladder (mits toevoeging van ophanghaken) horizontaal aan de muur hangen als kledingrek. Een andere hele leuke is een ‘trellis’ betonijzer in een leuk kleurtje spuiten en deze als achtergrond van je bureau gebruiken. (Om foto’s en potjes op te hangen bijvoorbeeld…) Meer van dit soort vondsten en ideeën kan je terugvinden via de blog en website Ikeahackers.netimage


7) Vervang oude handvaten op een kast

Handvaten van oude kasten verwijderen is heel makkelijk én neemt niet veel tijd in beslag. Je kan er ook héél snel een andere look mee creeëren zonder uren te moeten besteden aan schuren en verven.

Ga voor iets héél speels zoals deze diertjes of kies iets straks in één kleur.


image


8) Gebruik Koper of goud voor een ‘duurdere’ look

Je kan héél wat decoratieitems of meubels een dure look geven door deze deels (dip dye) of volledig in goud of koper te spuiten. Goud kan je mooi combineren met zwart en wit, Koper is dan weer heel mooi bij zwart.
Deze hertenkopjes zijn een idee van Sumeyye van Kifkef.


image


9) Verwijder deuren van een oude kast

Soms is een kast of meubel gewoon héél praktisch maar zijn de kastdeuren (tafelpoten, tafelblad, voeten…) gewoon echt niet je stijl. Vtwonen (HET Nederlandse interieur magazine bij uitstek) gebruikte deze oude kast als ‘open kledingrek’ & als scheidingswand voor een slaapkamer. Door te combineren met leuke grafische manden én een koperen hang-buis voor de kleding werd dit een eye-catcher in de ruimte.


image


10) Go Fluo …(BUT don’t forget less is more!)

Af en toe een beetje fluo in je interieur moet zeker kunnen, één enkele tip. Overdrijf niet!

Door ‘het intense’ van fluo schilder je best geen volledige oppervlakten in deze kleur, ga voor details zoals bijvoorbeeld een deel van een stoel of spuit de metalen draadstructuur van een oude lampenkap in fluo geel of oranje. Ook is fluo ‘als hint’ zeer mooi in combinatie met lichte ruimten met veel wit en hout.


image


http://www.innovatieinhuis.be/interieur-en-design/innovatief-oude-meubelen-heropwaarderen

http://www.myexboyfriend.info